Smederevska Palanka: Komunalna policija u kontroli poštovanja mera

SMEDEREVSKA PALANKA, 18. novembar 2020 – Postupajući u skladu sa izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, komunalna inspekcija Opštinske uprave Smederevske Palanke juče je u toku radnog vremena, od 8 do 15 i nakon toga od 17 do 24 časa, izvršila nadzor nad 7 supermarketa, 17 ugostitelјskih objekata, 7 kladionica i dve sale za organizovanje proslava i nije utvrdila nijednu nepravilnost, objavljeno je danas na zvaničnoj Internet prezentaciji Opštine Smederevska Palanka.

Svi kontrolisani objekti radili su u skladu sa zakonom i poštovali sve propisane epidemiološke mere koje se sprovode u cilјu zaštite stanovništva od korona virusa, navodi se u saopštenju.

Sve prehrambene prodavnice, supermarketi, banke, agencije, imaju kovid redare, koji brinu o fizičkoj distanci i obaveznom nošenju maski onih koji čekaju u redovima. Komunalna inspekcija svakodnevno obaveštava sedište okruga o kontroli objekata i preduzetim merama u zaštiti od korona virusa, a izveštaji se podnose svakog dana za prethodni, i ponedelјkom za celu sedmicu.

Od danas, pa do petka, trajaće onlajn obuka za komunalne inspektore, koja se odnosi na primenjivanje propisa koji se donose i na izmene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. U skladu sa zakonom, komunalnoj inspekciji data je mogućnost da kontroliše, izdaje prekršajne naloge i izriče mandatne kazne za nepoštovanje propisanih mera, objašnjava se na kraju saopštenja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!